I AM Mode was uitgenodigd voor de Specsavers Shapes and Shades Workshop. Wij hadden hier ontzettend veel zin in! Ook was het evenement op een prachtige locatie, Studio 13. Leuk weetje: Twee jaar geleden hadden wij hier de shoot voor iammode.nl! De dag bestond uit verschillende onderdelen. Bij aankomst werden we hartelijk verwelkomd en kregen we hele gezonde vitamine shots, met de juiste vitamines om beter te kunnen zien. Denk aan bietjes met sinaasappels (yum). De studio was prachtig ingericht: de nieuwe brillen collecties van Specsavers waren op kleur en thema gepresenteerd.

Workshop Designer Jorgen Simonsen

Nadat we de brillen hebben gepast en bekeken, mochten we naar boven voor de workshop. Designer Jorgen Simonsen vertelde over de Osiris collectie die hij heeft ontworpen. Jorgen is een bekende designer die o.a. voor Jennifer Lopez en Sarah Jessica Parker heeft ontworpen!

‘Dare to be different’ is het uitgangspunt van deze collectie.  Het is een toegankelijke lijn voor een breed publiek. Het doel van Jorgen was om van Osiris weer een gewild merk te maken. En dat is zeker wel gelukt! Hij vond het een hele uitdaging om een brillen collectie te ontwerpen, aangezien dit zijn eerste keer is. Hij wilde vanuit zijn fashion visie ontwerpen. Niet alleen het uiterlijk van de bril moest uniek zijn, maar ook de textuur van de bril. Als inspiratie heeft hij het thema Folkloric Fetish gehanteerd, waarbij fetish staat voor ‘extreem veel aandacht voor details.’

Osiris is een merk van Specsavers, en wordt ook exclusief bij Specsavers verkocht. Jorgen heeft 60 stukken ontworpen voor Specsavers, 12 daarvan vallen onder de fresh pieces. Later dit jaar worden er 12 stukken uit de collectie van 60 gehaald en weer vervangen door 12 nieuwe fresh pieces. Jorgen zijn favoriete stuk: de ‘bril inbril’. Volgend jaar ontwerpt hij weer een lijn voor Osiris. Jorgen is een bezige man. Hij is druk bezig met zijn eigen kledinglijn, luxe tassen in samenwerking met een atelier in Italie en bontjassen in Istanbul. En volgend jaar gaat hij voor het eerst een parfum ontwikkelen voor mannen!

Make-up Workshop Saray Verlinden

Make-up is erg belangrijk, en misschien zelfs belangrijker als je een brildrager bent. Daarom kregen we een uitgebreide workshop van Saray Verlinden. We kregen een aantal tips bij het aanbrengen van make-up. Om te beginnen hoeft foundation niet over het hele gezicht aangebracht te worden; alleen de T area voldoet! Aangezien een bril kan zorgen voor extra schaduw onder de ogen, is het belangrijk om een concealer te gebruiken die 1 tint lichter is dan je foundation. En de concealer mag je best iets verder aanbrengen dan enkel tot aan de lijn van je ogen.

Let op: wenkbrauwen zijn erg belangrijk en kunnen bepalend zijn voor de look van je ogen! Het is daarom goed om je wenkbrauwen altijd iets bij te kleuren met een beetje poeder of oogpotlood. Val niet in de valkuil om je wenkbrauwen kaal te plukken, omdat je 1 dun streepje wil. Dames, dat is gewoon niet mooi. Epileren mag en moet soms zelfs, maar probeer zo te epileren dat je nog wel duidelijk de vorm van je wenkbrauw ziet.

Ben je als brildrager bijziend, dan lijken je ogen kleiner. Je ogen lijken groter als je verziend bent, vermijd dan teveel glans en gebruik juist neutrale kleuren. Begin eerst met een oogpoeder die een neutrale kleur heeft over het bewegend ooglid. In je arcadeboog kun je dan een iets donkerdere kleur geburiken. Zorg er aan t eind voor  dat je alles mooi met elkaar blend. Gebruik hiervoor een schoon kwastje. Een liquid eyeliner is dus niet weggelegd voor brildragers die verziend zijn.  Oogpotlood is een mooi alternatief en denk eraan: geen potlood aan de onderkant van je ogen, want dan lijken je ogen nog kleiner! Gebruik een krultang waarvan de rubbertje rond zijn – anders krijg je een lelijke knik in je wimpers en tot slot breng je de mascara aan.

Als je een blush-babe bent, houd er dan rekening mee dat de blush niet mag doorlopen in het montuur (wordt te druk); focus op de appeltjes van je wangen. Dit is vooral belangrijk bij grote monturen. En wat betreft je lippen mag je losgaan met felle opvallende kleuren als je brilmontuur ook opvallend is. Gebruik natuurlijke tinten op je lippen als je een minder opvallend montuur hebt.

Al met al was het een zeer geslaagde event, waarbij wij veel hebben geleerd over hoe belangrijk een bril is voor je eigen look. Nu op naar Specsavers voor een mooie exemplaar van de nieuwste collectie van Osiris!