Salone Della Moda; één van onze favoriete mode events! Van vrijdag 27 mei t/m 29 mei vond de vierde editie van dit spectaculaire fashion event plaats in de Delftse Poort in Rotterdam. Met verschillende nationale en internationale fashion designers. En deze editie stelde mij ook niet teleur! Helaas was I AM Mode verhinderd op de zaterdag en zondag, maar gelukkig mocht ik vrijdag wel van al het moois genieten!

Ivan Donev

De eerste designer Ivan Donev legde de lat voor designers die hun Spring/Summer 16  collectie toonden op Salonè della Moda erg hoog. De show opent met designs van lichte stoffen en kleur. De designs bewegen mooi mee met de modellen en zijn gedrapeerd op de lichamen van de modellen. Na de witte ontwerpen, brengt Ivan Donev Italiaanse nog meer luxe en rijkdom de catwalk op.

Want hierna volgen de zwarte stukken, gecombineerd met gouden en glinsterende sieraden. Ik wil alles hebben uit deze collectie! Echt prachtige, dramatische stukken, maar tegelijkertijd super draagbaar. Een heerlijke collectie om naar te kijken. Het laatste stuk is ook prachtig. Niemand minder dan Miss World Bikni Martina Stetiarova presenteert de laatste outfit op de catwalk. Een super sexy corset met een lange sleep van tule!Iammode salone della moda

Juliette Heijnen
Juliette Heijnen opening SDM
De tweede designer Julliette Heijnen toonde ook haar SS16 collectie. Een vrolijke, speelse en kleurrijke collectie. Voor deze mode collectie heeft zij zich laten inspireren door de visserij. Kleurrijke patronen, jacks en broeken passeren de revue. De modellen lopen op schuim slippers, kennen jullie die nog van vroeger? Je weet wel met klittenband aan elkaar vastgemaakt.

Julliette Heijnen

Ondanks dat ze een Menswear designer  is, loopt er ook 1 vrouwelijk model mee tijdens de show. Het idee achter deze collectie is ook dat kleding unisex is, geschikt voor zowel mannen en vrouwen. Is ook helemaal van deze tijd, nu gender fluide designs hun opmars maken. Een speelse collectie, en een leuke show om naar te kijken!

juliette heijnen groep

Odio Tees

De derde designer Odio Tees presenteerde een unieke en sterke collectie. En de make-up van de modellen, jeetje! Echt een hoop werk.  Verschillende lagen over elkaar met een zwart witte tie die print over een groot aantal stukken. Ik vind vooral de jassen en kimono’s ge-wel-dig! Deze zwart witte collectie was indrukwekkend.

De collectie wordt getoond door zowel mannelijke als vrouwelijke modellen. De jurken en rokken van de modellen hebben verschillende lengtes. Kort, midi, maxi; het kan allemaal. Ik vind de jurken met lange mouwen het leukst! Ik kreeg hier ook Assasin’s Creed Vibe van.

Odio tees 4

Eugenio Fashion

Het Londonse modehuis Eugenio Fashion sloot Salone della Moda af. Wat mij betreft een mooi einde! Een sterke menswear collectie.

Eugenio Fashion FInale Salone della Moda

De modellen kwamen 1 voor 1 de roltrap op en toonden mooi afgewerkte stukken op de catwalk. Grijs en blauwe kleuren voeren de boventoon. Een mooie combinatie van streetstyle maar ook stukken die makkelijk naar kantoor gedragen kunnen worden. De styling van de modellen is tot in de puntjes verzorgd. Een sterke ready to wear collectie!

Dit was weer een goede editie van Salone della Moda. Jery Luxemburg, oprichter en creatief directeur, laat met dit event zien dat hij verstand heeft van mode en weet elke keer weer talentvolle designers naar het event te trekken. Ik kan niet wachten op de Fall/ Winter editie in september!

Comments

comments