Op 10 september was het dan zover; de derde editie van Salone della Moda vond plaats! Een paar jaar geleden ben ik geweest en vond het toen al een heel erg leuk evenement. Een goede programmering en natuurlijk; mooie fashion shows om naar te kijken. Naast fashion, was er ook lekker eten, van gezonde pizza’s tot taartjes. Maar er waren ook optredens en tentoonstellingen van verschillende designers. Deze editie vond plaats in Las Palmas te Rotterdam.

Salonne della moda

Fashionshow Ece Ozalp
De eerste show van de avond was die van Ece Ozal. Deze designer uit Instanbul begon met het ontwerpen van kleding toen zij nog een kind was en haar Barbies designer outfits nodig hadden. En dat zag je in deze collectie zeker terug. Alle modellen zagen eruit als Barbies met roze, korte pruiken op de catwalk. De collectie oogt heel sporty . Basis van de collectie is wit, met soms blauwe stukken of accenten verwerkt in de prints. De modellen lopen allemaal op Stan Smiths. Jullie weten hoe dol ik ben op hakken, maar ik vond dit een slimme zet en het past bij de sportieve uitstraling van de collectie. Ik vond het een mooie collectie en met een duidelijke lijn erin. Ece Ozalp is zeker een designer to watch en hopelijk zien we snel meer van haar werk!

Fashionshow Nomi by Naomi
Naomi Rosheuvel, fashion en lifestyle designer, presenteerde tijdens Salonnè Della Moda haar collectie ‘Nomi by Naomi’. De collectie is geïnspireerd op (spirituele) reis door de Sahara. Een sterke en onafhankelijke vrouw is wat Naomi neer wilde zetten. De eerste stukken op de catwalk zijn ook wat lichter dan de latere stukken in de show. Warme kleuren, zoals rood, geel en donkerpaars sieren de catwalk. Maar ze maakt ook gebruik van pasteltinten, zoals lichtroze en babyblauw.  De modellen zijn gelaagd gekleed. Aansluitende en loszittende jurken of jumpsuits wisselen elkaar af. Wanneer we dachten dat de show was afgelopen, lopen de modellen nog een keer langs en doen de capes af en surprise: nog een outfit om te showen! De accessoires waren ook mooi; handmade sjaals en armbanden maakten de looks op de catwalk af. Ik vind het een mooie collectie, draagbare powerlooks!
 Fashionshow Michelangelo Winklaar
Michelangelo Winklaar presenteerde zijn collectie ‘Graphic Romance’ tijdens Salonnè Della Moda. Ik had hoge verwachtingen, aangezien ik al een aantal jaren fan ben van Michelangelo’s werk. En dit keer stelde hij me ook niet teleur. Hij laat zich in deze collectie  inspireren door grafische romantiek. En dat is goed te zien in de collectie. Deze collectie is op en top vrouwelijk, met prachtig uitgewerkt details. Het grafische komt terug in de kanten details en de lijnen op sommige stukken.   En dan heb je natuurlijk de witte, doorschijnende, romantische witte jurken.  En ook de hoog getailleerde pantalons zou ik zo aandoen!  Styling is ook tot in de puntjes verzorgd. Het make-up en haar van de modellen past helemaal bij de high fashion feel van deze collectie!
Sorry:
- Please recheck your ID(s).
- If you are showing a private album, check that the "Retrieve Photos From" option is set to "User's Private Album" and that the Authorization Key is correct.
Pictures by: Y-photography
 Fashionshow Yordan Mihalev
De Bulgaarse designer Yordan Mihalev sloot de eerste avond van Salonè della Moda af. Een mooie afsluiter van de avond. De show begon met alle modellen die de catwalk opliepen en zich verspreiden in de hoeken. 1 voor 1 liepen de modellen de hele catwalk af, waarbij ze steeds de volgende model aanraakten en dan ging die weer de catwalk over. Heel slim gedaan, zo krijg je als toeschouwer de kans om de stukken goed te kunnen bekijken. Ik vind de collectie erg rustgevend ogen, maar ook veel verschillende looks. Hij maakt gebruik van zwaardere stoffen, die wel mooi mee bewogen met de modellen. Een hele lichte collectie. Mijn favoriet is de witte mantelpak met de Schotse ruiten. Prachtig!
Sorry:
- Please recheck your ID(s).
- If you are showing a private album, check that the "Retrieve Photos From" option is set to "User's Private Album" and that the Authorization Key is correct.
Pictures by: Y-photography

Comments

comments