In mijn laatste Natural Hair Journey post, gaf ik aan dat ik klaar was voor mijn ‘big chop.’Tijd om alle steile gerelaxte puntjes te knippen. Ik had verwacht dat ik zou huilen. wanneer m’n kapper al m’n lange haren zou knippen. En ik geen lengte meer had voor m’n geliefde braid outs.  Maar belangrijkste; m’n haar in een knotje doen. Ik ga al jarenlang naar dezelfde kapper.  Aangezien ik tijdens deze 8 maanden transitionen niet meer bij hem was geweest, leek het me leuk om hem weer te zien en m’n  big chop daar te doen.

Maar dat liep dus anders dan verwacht. Mijn kapper reageerde heel negatief op het feit dat ik m’n gerelaxte haar wilde knippen. Vervolgens knipte hij maar een deel ervan weg. Ik was blij dat ik met m’n Curly Girl Lana was en dat ze me kon bijstaan bij dit kappers bezoek. Na m’n haar snel afgeraffeld te hebben zei hij ‘het is klaar’. Ik heb m’n haar in de afgelopen 8 maanden goed leren kennen, qua producten en textuur. En wat er over was gebleven van mijn haar…was één droog, hoopje zieligheid. Zucht. Gelukkig had ik zelf gel en bobby pins bij me om m’n kapsel te fixen voor even. Maar ik kon niet wachten om thuis te komen en m’n haar zelf te redden!

Zodra ik m’n eigen producten gebruikte, voelde ik weer m’n fabulous krullen weer opkomen. En nadat ik m’n haar had gedaan, kon ik happy in de spiegel kijken. Nog wel wennen het korte haar, maar het moet er natuurlijk wel goed uitzien.

Heb ik spijt van m’n korte coupe? Nee  Maar wel dat ik m’n big chop bij hem heb gedaan. Ik keek al maanden uit naar dit punt, en dit was wel een domper. Ik ga  natuurlijk verder met m’n Natural Hair Journey. Gezond en lang haar zijn de doelen. Ik volg nog steeds de Curly GIRL methode en dat werkt nog steeds. Ik heb m’n haar gemeten en zit nu op 10 cm. Volgende keer zal ik weer een nieuwe product review posten en natuurlijk weer mijn tips en tricks!

Comments

comments