Zoals jullie eerder hebben kunnen lezen, ben ik gestopt met het relaxen van mijn krullen en laat ik nu de krullen uitgroeien. Ik heb mezelf volop ingelezen op het onderwerp. In m’n laatste update gaf ik aan dat m’n haar wat droger aanvoelde dan gewoonlijk en dat ik zou switchen van producten. Ik vertel in onderstaande video hoe de afgelopen 2 maanden zijn gegaan. Kijken jullie mee? En anders kun je gewoon verder lezen!

 In december heb ik de Black beauty box besteld, de eerste Beauty box in Nederland samengesteld voor de donkere vrouw, met daarin verschillende producten.iammode black beauty box

Ik was vooral blij met de haar producten van Curls die erin zaten. Deze heb ik nu een maand gebruikt en ben super tevreden. Daarnaast ben ik ook overgestapt op ‘schone’ haarproducten, zonder sulfaten en siliconen. De producten van Curls voldoen hier ook aan, dus naast de producten die ik in de beauty box had ontvangen, heb ik ook nog andere producten aangeschaft.

Haar Porositeit
Ik had van het transitionen( niet meer relaxen en stukje bij beetje de steile gerelaxte haren afknippen)  verwacht dat het moeilijker zou zijn. Ik las veel verhalen over dames wiens haar afbrak omdat de twee texturen niet  goed samen gaan. Voor het transitionen is het erg belangrijk dat je je haar goed hydrateert. Vooral het stuk waar je uitgroei en het gerelaxte haar elkaar tegenkomen. Dat gedeelte is namelijk erg kwetsbaar. Het is ook zoeken naar de balans van gehydrateerd haar en genoeg proteïne. Vooral gerelaxt haar heeft vaak meer proteïne nodig. Om de beste producten voor je haar te kopen, is het dus belangrijk dat je weet wat je haar porositeit is. Dat voorkomt echt miskopen.

De producten van Curls lijken nu voldoende te zijn. Ik heb ook de Shea Moisture Curl smoothie cream erbij gehaald om uit te proberen komende maand. Ik laat volgende maand weten hoe deze is!

Ik zal de komende tijd meer texture shots maken zodat jullie m’n haar en de groei kunnen zien. Ik ben er nog niet helemaal uit wat voor type krullen ik heb. Ik merk nu al dat ik aan de voorkant ‘zachtere’ krullen heb en dat ik achter iets kleinere krullen heb. M’n focus is natuurlijk op gezond haar. En m’n uitgroei is super zacht en voelt gezond.

iammode natural hair journey 5 months update

Haargroei Tips
Belangrijk is dat je een duidelijke hair regimen( hoe je je haar verzorgt) hebt. Ik was 1 keer per week m’n haar, 1 x per week co-wash( alleen met conditioner wassen)ik het. Ik gebruik veel producten in m’n haar en masseer m’n hoofdhuid nog steeds met olie, dus het is belangrijk om het schoon te houden. Zodat m’n  haar en hoofdhuid kunnen ademen. De hoofhuid massages met warme olie helpen erg goed.Deze doe ik meestal voor het wassen en ondersteboven zodat het bloed naar m’n hoofdhuid stroomt. Ik was vaak ook m’n haar ondersteboven om m’n haar zakjes te stimuleren.hair growth 2 monthsLinks: 5 maanden post relaxer. Rechts: 3 maanden post relaxer. Ik heb de lengte 2 keer gemarkeerd; m’n krul ‘krimpt’namelijk best wel heftig.

Puntjes Bijknippen
Daarnaast knip ik nu regelmatig m’n dode punten. Niet al mijn gerelaxte haar is beschadigd, dus hoef ik per keer steeds maar kleine stukjes te knippen. Hiermee voorkom ik dat de punten naar boven toe splijten en m’n gezonde haren aantasten. Dit is echt heel verslavend by the way🙈natural hair journey iammodeShrinkage
Zoals op de foto’s te zien is, heb ik wel shrinkage. Letterlijk vertaald: het krimpen van m’n haar. Het lengteverschil van mijn haar wanneer ik het iets uitrek en niet uitrek, is erg groot.iammode natural hair journey 5 months update

LOC methode
Ik gebruik de Leave in, oil en cream/gel methode ( LOC/LCO/LOG) De leave in conditioner doe ik als eerste in m’n haar. Hierna seal ik het met olie en daarna gebruik een Curl cream of gel. Dit doe ik wanneer ik m’n haar heb gewassen. Hierdoor blijft het vocht goed in m’n haar zitten en is het goed gehydrateerd.

iammode natural hair journey

De komende maand ga ik weer verder met producten uit testen en goed luisteren naar m’n haar. Tot volgende maand, m’n 6 maanden update!