Zoals jullie eerder hebben kunnen lezen, heb ik besloten natural te gaan, wat eigenlijk inhoudt dat ik m’n haar niet meer chemisch laat steilen bij de kapper. Bij het natural gaan zijn er twee opties; de big chop en transitioning. Bij de big chop knip je gelijk het chemisch bewerkte haar( gerelaxt) eraf. Bij  transitioning, knip je elke keer een klein stukje eraf. Ik heb voor de laatste methode gekozen. De reden hiervoor is, dat ik  en geen kort haar wil, in ieder geval niet korter dan dat het nu is. En ook zodat ik langzaam kan wennen en oefenen met het stylen van mijn haar.

De boxbraids waren echt fijn, maar damn, ik was vergeten hoeveel zeer het deed! Maar na een maand heb ik ze eruit gehaald en m’n hoofdhuid en haar goed verwend. Nadat ik de vlechten eruit heb gehaald, ben ik naar Dominique van Branded by Beauty geweest voor een haar consult. Dominique heb ik jaren geleden voor het eerst ontmoet op een beauty event, maar recentelijk zat zij deels achter de opening van Salon Hairlovers in Rotterdam. Zij heeft me ontzettend geïnspireerd en geholpen om door te zetten en niet te relaxen. Voor de dames die relaxen, zullen dit misschien wel begrijpen; het begin is echt heftig. Normaal ga je gelijk naar de kapper wanneer je eigen haar weer uitgroeit. Maar nu! Ik werd ook nog eens helemaal gek van de jeuk. Dominique gaf aan dat mijn hoofhuid reageerde op het relaxen van m’n haar. Ze legde ook uit dat dit over zou gaan. Top, want ik trok dit echt slecht.Ik ben super blij dat ik naar dit haar consult ben geweest. Met voor het grootste gedeelte vriendinnen met een heel ander haartype dan ik, is het wel fijn om met een expert te praten. En YouTube en Google is fijn, maar soms is het  ook fijn om in real life een expert te spreken over black hair.Ik droeg m’n haar in een knotje na een mislukte twist out, dus ik voelde me al opgelaten om m’n haar te laten zien. Dominique bekeek m’n haar. ‘ Je uitgroei  is ongeveer 3 cm lang.’ In mijn hoofd; je bent bijna kaal. Ik kreeg te horen dat ik normaal haar heb, misschien iets fijner dan gewoonlijk.Maar Dominique werkt niet met de verschillende type krullen die er bestaan(4a, 4b, 4c etc). Maar gaf wel aan dat wanneer m’n haar langer werd, m’n krullen meer gedefinieerd zouden worden. Ik legde uit dat ik het heel lastig vond om m’n haar te stylen met de twee verschillende texturen. Sowieso ben ik echt niet goed met haar stylen. Dominique: ‘ je kan je haar makkelijk opsteken, een leuke hanekam maken. Hou het leuk  voor jezelf, het hoeft echt niet zo strak en netjes te zitten zoals vroeger. Wat je ook kunt doen is gebruik maken van perm rods en flexi rodsFlat twist zijn ook leuk.’ Nadat ik haar uitleg dat ik echt niet kan flat twisten, krijg ik een kleine instructie. Ik moet nog veel oefenen, laten we het daarop houden hahaha.

Hierna heb ik een gesprek gehad over de producten die ik nu kon gebruiken. ‘ Je zult gaan merken dat de producten die je gebruikte op je gerelaxte haar of wat je nu gebruikt, later niet meer zullen werken op je natural hair. Tijdens je transition zul je gaan merken dat je een aantal keer van type producten zult wisselen.’ Ik heb nu namens Branded by Beauty producten ontvangen om te uit te proberen. Ik gebruik deze nu ruim een maand, en heb m’n bevindingen in het filmpje hieronder beschreven. Een look &feel van de producten, en natuurlijk mijn ervaring tot nu toe. Laten jullie weten wat jullie ervan vinden?

Comments

comments