Hi guys! Ben ik weer. Drie maanden heb ik m’n natural hair journey niet gelogd. Ik heb net een nieuwe baan en super druk geweest, maar ik ben super happy! In m’n laatste blog gaf ik aan waarom ik spijt had van de big chop. Maar eerlijk is eerlijk. Mn haar groeit echt super snel. Ik begin nu ook in een awkward stadium te komen vind ik, waarin mn haar net te kort is om bepaalde kapsels te kunnen doen maar net te lang voor de echt edgy kapsels. Het is nu net lang genoeg om een braid out te kunnen doen, maar ik vind het toch het mooist wanneer het langer is. Dus nu doe ik voornamelijk wash and go’s.

Dulce iammode natural hair

Wassen en co-wassen
Ik heb een strikte hair regimen. Ik was mn haar 1x per week met shampoo en gebruik dan ook een deep conditioner. Ik was m’n haar nog steeds ondersteboven om m’n haargroei te stimuleren. De andere dagen co- wash ik m’n haar. Dit doe ik ongeveer om de 2 à 3 dagen afhankelijk van hoe droog m’n haar is. M’n haar zit gewoon het mooist wanneer ik het net heb gedaan. Wat ik nu vaker ga proberen, is om m’n haar dan alleen een beetje nat te maken en te kijken naar de resultaten. Maar het co washen vind ik fijn, omdat mijn haar zo extra gehydrateerd wordt. Ik gebruik hiervoor de conditioner van Andrelon uit de Kokos Boost lijn. Ook helemal CG-Proof en fijn voor je portemonnee!cg friendly natural hair products

LCO VS LOC
Ik ben sinds kort overgestapt op de LCO methode. Ik doe onder de douche terwijl mijn haar drijf nat is, de volgende producten in m’n haar:
(L)eave in: Kinky Curly Knot Today
(C)ream: Curl Enhancing Smoothie van Shea Moisture
(O)il: Jojoba Olie
En ik sluit dan af met de Eco Styler Argan Gel, voor de hold van mijn krulletjes. De producten verdeel ik met mn vingers door mijn haar en haal zo ook de meeste klitten eruit. Aan het einde ga ik met een Denman Brush door m’n haar om de krullen te klumpen voor meer definitie.

dulce iammode natural hair tips

Haargroei van binnenuit
En dat is het qua uiterlijke verzorging. Verder drink ik veel water, slik ik extra vitamines en eet ik zo gevarieerd mogelijk om ervoor te zorgen dat mijn haar van binnen uit ook goed verzorgd wordt. Volgende maand volgt er weer een update + product review!

Comments

comments