Mercedes-Benz Fashion Week Amsterdam werd afgesloten met een mooie modeshow van de geliefde zusters Truus- en Riet Spijkers. Zoals verwacht was deze 8e SIS collectie een wearable en vooral mooie Spijkers|Spijkers collectie. De collectie heeft een grote diversiteit aan kledingitems. We zien van alles; truien, rokken, jurken, jassen, mantels, jacks, etc. Dat spreekt mij ook vaak aan van de stijl van Spijkers, omdat het niet perse altijd seizoensgebonden is. Er zit een zakelijke tintje aan wat gecombineerd wordt met lieve en vrouwelijk aspecten. We zien verschillende (vrolijke) prints, gecombineerd met strepen en grafische prints die kenmerkend zijn voor Spijkers|Spijkers. Juist omdat alle items van de SIS collectie veel vrouwen aanspreekt, ready to wear en betaalbaar is, zal het naar onze mening een commercieel hoogtepunt bereiken!

Na de show hebben we backstage nog even kunnen praten met Truus en Riet over de avond. De dames zijn erg sympathiek, aanspreekbaar en beiden lief! Ondanks alle hectiek die zo een avond met zich mee kan brengen, hadden ze wel even de tijd genomen voor ons.

1. Bij de vorige editie hadden jullie de opening en nu mochten jullie fashionweek afsluiten. Was de druk nu groter?
– “Nee, niet perse. Maar we merkten allebei wel dat het ook wel leuk is om een keer af te mogen sluiten. Want het zit er nu alweer op.”

2. Wat was de grootste inspiratie voor deze collectie?
– “De collectie is geinspireerd op het verhaal van Jules Verne ‘Around the world in 80 days’. Maar wij hebben er ‘Around the world in a day’ van gemaakt, en de collectie zo genoemd. Daarom kun je de items uit deze collectie ook bijna in elk seizoen dragen. We wilden een collectie ontwerpen die veel vrouwen aanspreekt.”

3. Voor wat voor type vrouw hebben ontwerpen jullie?
– “Voor vrouwen die een baan hebben of die moeder zijn en thuis voor hun kinderen zorgen, maar die er ook van houden om zichzelf op te tutten en er mooi uit te willen zien.”

4. Hebben jullie al ideeën voor de volgende collectie die tijdens de zomereditie van Fashion Week wordt geshowd?
– “Ja, we hebben wel wat ideeën, maar daar zullen we nog niets over zeggen. We zijn in ieder geval nog niet begonnen, het zijn losse ideeen die we op dit moment nog hebben. Nu willen we eerst nog even nagenieten van deze collectie.”
 

Spannend! Ik kan niet wachten tot hun volgende collectie. Mijn favoriet? Ik heb er veel; De roze kleurige outfit met allemaal roosjes erop, heel lief! Maar de gele longsleeve trui gecombineerd met de wolkenprint broek vind ik ook geweldig! Welke zou jij dragen?

Sorry:
- Please recheck your ID(s).
- If you are showing a private album, check that the "Retrieve Photos From" option is set to "User's Private Album" and that the Authorization Key is correct.

De foto´s zijn mogelijk gemaakt door Team Peter Stigter.