De vierde dag van Mercedes Benz Fashion Week Amsterdam begon goed voor mij met de shows van INKNI en Kaho-To.

INKNI
Dit is de tweede show van INKNI die ik zie. In deze collectie liet INKNI 9 stuks zien. INKNI ontwerpt menswear, en maakt in deze collectie gebruik van veel pastel kleuren en verschillende silhouetten. Brede schouders, korte broeken en hoge sokken.Hij maakt gebruik van warme, zachte stoffen zoals tweed. De modellen dragen allemaal witte schoenen met een gouden neus, die gek genoeg bij elke outfit passen. Op de styling heb ik dan ook niks aan te merken. De hogere broeken blijven een hit, en ik denk mits goed gestyled het voor de alledaagse activiteiten ook leuk kan zijn. INKNI laat met deze collectie zien dat hij een designer is to stay en verstand heeft van menswear. Een frisse Fall/Winter 2016 collectie!

Sorry:
- Please recheck your ID(s).
- If you are showing a private album, check that the "Retrieve Photos From" option is set to "User's Private Album" and that the Authorization Key is correct.

Kaho To
Deze show vond ik echt één van de beste shows die is getoond tijdens fashion week. Na de show mocht ik deze talentvolle designer ook interviewen.Niet omvangrijk, met 12 stuks maar wel van hoge kwaliteit. De collectie ‘Transdimensional‘  is geïnspireerd op de film ‘Under the skin’. Hij werkte voor deze collectie met verbrand materiaal met lak erover heen. Dit staat voor het buitenaardse wat uit het lichaam van de mens komt.Kaho To showt in zn collectie een echte powervrouw. De eerste stukken ogen mannelijker maar naarmate de show vordert, worden de stukken vrouwelijker. De collectie laat maatwerk zien en kennis van deze ambacht. Vooral de stukken met zwarte lakverf zijn creepy maar tegelijkertijd ook zo sterk. Deze collectie oogt echt sterk en zie ik vooral gedragen worden door powervrouwen. Niet outfits als geheel maar vooral losse stukken. Een prachtig debuut op Mercedes Benz Fashion Week Amsterdan en ik hoop snel meer te zien van Kaho-To!

Sorry:
- Please recheck your ID(s).
- If you are showing a private album, check that the "Retrieve Photos From" option is set to "User's Private Album" and that the Authorization Key is correct.

Picture credit: Team Peter Stigter

Comments

comments