FUTURA heeft voor de 2e keer tijdens Mercedes Benz Fashion Week Amsterdam zijn herencollectie gepresenteerd. De nieuwe herfst/winter-collectie 2016 van ʻFuturaʼ deed ons denken aan de Formule 1-racecultuur. Ankersmit was een gerenommeerde textielfabriek in Deventer die van 1865 tot 1965 beroemd werd door de productie van haar Indische en Afrikaanse waxprints. Het rijke, nog bestaande archief aan prints waaruit geput kon worden, was een bron van inspiratie voor ʻFuturaʼ om deze te herinterpreteren en te vertalen naar de toekomst. De tijdloze, meer dan honderd jaar oude printontwerpen, deden de ontwerpers sterk denken aan de vormgeving van de huidige racecultuur. Deze twee uitgangspunten werden vertaald naar een cleane en sterke collectie.

Deze collectie heeft een sterke minimalistische uitstraling. De creaties zijn gemixt met denim, waarmee een futuristische ʻlookʼ voor de moderne man ontstaat. De materiaalkeuze wordt niet alleen door Japanse en Italiaanse denims gedomineerd, maar ook door gebruik te maken van organisch katoen en andere duurzame stoffen, gecombineerd met Europese fabricage-kwaliteiten. Alle prints en dessins worden handmatig in Nederland gezeefdrukt en geappliceerd, waardoor de kledingstukken een custom-made gevoel krijgen.

Sorry:
- Please recheck your ID(s).
- If you are showing a private album, check that the "Retrieve Photos From" option is set to "User's Private Album" and that the Authorization Key is correct.

Picture credit: Team Peter Stigter

Comments

comments