Mijn absolute favoriet van alle shows die ik heb bezocht tijdens Mercedes Benz Fashion Week Amsterdam was de show van Dennis Diem. Echt een prachtige show! We moesten lang wachten voordat de show begon, maar het was het wachten waard. Dennis Diem zijn herfst/winter 2015-16 collectie ‘Trouble in Paradise’ vertelt het verhaal van Lilith, de eerste vrouw van Adam. In tegenstelling tot Eva, geschapen uit Adams rib, creëerde God Lilith net als Adam uit aarde. Een mooi uitgangspunt voor een verleidelijke collectie!

AMSTERDAM FASHIONWEEK FALL/WINTER 2015

In deze collectie plaatst Dennis Diem krachtige elementen en strakke lijnen tegenover vrouwelijkheid en sensualiteit. De silhouetten zijn afwisselend; jaren ’50-rokken á la de perfecte huisvrouw, tegenover mannenpantalons met wijde pijpen en een hoge tailleband en smokingjasjes in zwart en wit. Body’s bestaan uit zwart en wit kant inclusief geborduurde bloemen. De cirkelrokken zijn gemaakt van zijde gazar en wollen crêpe. Ondanks deze afwisseling vind ik het een collectie met een mooie lijn erin.

Sorry:
- Please recheck your ID(s).
- If you are showing a private album, check that the "Retrieve Photos From" option is set to "User's Private Album" and that the Authorization Key is correct.

Soms heb je zo’n collectie die je alles om je heen even doet vergeten. En ‘Trouble in Paradise’ was dit zeker!

 Picture credit: Team Peter Stigter