Na afloop van de show van INKNI en Kaho-To, kon ik backstage Kaho-To interviewen. Tegen de tijd dat ik backstage kwam, waren de modellen jammer genoeg al omgekleed. Maar gelukkig waren haar en make-up van de modellen nog intact. De modellen waren zo opgemaakt dat ze er een soort van ziek uitzagen. Tsja ik denk dat ik er ook ziek uit zou zien wanneer er een alien uit me kruipt! De modellen met Europees haar hebben een rommelige wetlook met half opgestoken haar. De modellen met kroeshaar… wel laat ik het zo zeggen. Als model zijnde moet je soms dingen doen die niet goed zijn voor je haar of huid ( lees: stylisten die volop met stylingtools aan de gang gaan) maar deze modellen hadden pure haarlak in hun haar! Kei en keihard! Funest voor kroeshaar en eerlijk mensen die verstand hebben van black hair, zouden dit nooit doen. Maar eerlijk is eerlijk: het effect is wel spectaculair!kaho to klein

Terwijl ik wacht op Kaho-To kan ik ook even kletsen met de modellen. Zij vonden het zelf een leuke show om te lopen. Maar belangrijker nog; de kleding zat comfortabel! Leuk om modeshows te lopen, maar nog fijner als de kleding ook goed zit natuurlijk.kaho to klein 2Kaho- To is echt supercute! Een hele aardige, maar ook slimme designer. ‘Transdimensional’  is zijn debuut op Amsterdam Fashion Week. De collecte is geinspireerd op de film ‘Under the skin’ en gaat over buitenaardse wezens die de aarde overnemen. Vandaar dat zwarte, verbrande materiaal in het begin. De aliens in de film kunnen niet goed tegen de atmosfeer van de aarde, en worden afgestoten door het menselijk lichaam….

Wat onderscheidt jou van andere designers in Nederland?
‘Ik heb een achtergrond in mode maatkleding. Ik ben technisch dus best sterk. Deze collectie heb ik zowel zelf ontworpen als gemaakt. Ik denk dat ik qua vorm, vooral met pakken, een vrouw heel sterk maken. In deze collectie heb ik mannenpatronen gebruikt en gedrapeerd op het vrouwelijk lichaam. Ik vind het belangrijk dat de designs in meerdere seizoenen te dragen zijn.’kaho to klein3

Wanneer ik hem vraag waarom hij maar voor 12 looks is gegaan zegt hij:’ Ik had meerdere stukken gecreëerd hoor. Maar ik wil niet alles in 1 keer tonen. En soms moet je als designer bepaalde stukken niet tonen. Ik heb denk ik 30 looks gemaakt, omdat de andere stukken hier niet bij pasten. Het ontwerpen is ook een heel proces.’ Ik kon het zelf niet beter verwoorden. Ik heb genoeg collecties gezien waarbij sommige stukken niet pasten bij de rest van de collectie. Ik bedoel HALLO als zelfs Valentino en Jean Paul Gaultier stukken weglaten omdat Anna Wintour hun collecties van tevoren checkt, waarom zou jij dat niet doen? Wij hebben een Nederlandse versie van Anna Wintour nodig! 😉

Ik vond het ook erg leuk dat zo’n jonge designer al heel goed wat hij wil met zijn collectie en zijn visie goed over kan brengen.  ‘Ik zie mijn designs gedragen worden door powervrouwen. Niet perse de outfit als geheel, maar wel losse stukken. Mijn kleding is niet altijd voor het dagelijks leven. Nou ja ook wel, als je zelfverzekerd bent. De reden waarom mijn looks soms mannelijk ogen, is omdat ik denk dat comfort meer ligt in menswear. En aangezien fashion steeds meer unisex wordt, zijn mijn designs zeker ook draagbaar in het dagelijks leven.’

Met een beetje geluk zijn Kaho-To’s designs binnenkort verkrijbaar in de winkel!

Comments

comments