Een van mijn lieve vriendinnen is een make-up artist en heeft sinds kort haar eigen make-up studio. Lola’s Studio, in Amsterdam. Voor I AM Mode ging ik langs om mezelf supermooi op te laten maken.

Maar eerst moest ik wachten totat m’n ibuprofen was ingekickt, want ja de griep heeft mij ook bereikt. Verklaart die prachtige gele teint op mn huid :( beauty lola's studio iammode 5

Lola ziet er zelf altijd uit alsof ze naar een premiere gaat ofzo. Eigenlijk ziet ze er stiekem als een celeb uit. Waneer ik met haar ben, verwacht ik dat er ergens een papparazzo opduikt en roept ‘Lola hier!’

Ze lacht wanneer ik haar dit vertel. ‘Hahaha nee ik ben geen celeb. MAAR ik maak wel continu foto’s en dan vind ik het belangrijk dat ik er goed uitzie. Ik bedoel, ik ben make-up artiest, ik ben zelf ook een visitekaartje toch?’

beauty lola's studio iammode

Eerst fohnt ze m’n haar in model en begint dan aan mijn gezicht. Ik weet dat ik eerder heb gezegd geen fan te zijn van contouring, maar ik ben meer dan bereid om Lola’s magic op m’n gezicht te laten werken.

Stap 1: Wenkbrauwen en concealer.
‘Voor mij begint alles bij je wenkbrauwen. Met je wenkbrauwen kun je je gezicht en ogen echt een lift geven. Ik vul nu je wenkbrauwen een beetje op met een brow pencil. Ik teken met de richting van de haren mee. Om het goed te liften, zet ik ook de bovenkant van de wenkbrauw goed aan. Hierdoor creëer je een optische lift. Concealer is ook heel belangrijk, om de donkere kringen rondom je ogen op te lichten. En ik gebruik het nu ook om de randen van je wenkbrauwen te fixen.’ Wanneer ik aangeef dat ik m’n wenkbrauwen als laatste doe (lees: soms pas in de trein, tram of auto), krijg ik een opgetrokken wenkbrauw mijn kant op gestuurd. Ik murmel nog iets van ‘grapje’, maar het kwaad is al geschied. ‘Je gaat zo zien waarom je hiermee moet beginnen.’

Stap 2: oogschaduw en eyeliner.
‘Voor een dagelijkse look, zou ik altijd kiezen voor een matte oogschaduw. Je hebt geen glans boven je ogen nodig overdag. Dat is meer voor een smokey of avond look. Op je bewegend ooglid doe ik een bruine, matte oogschaduw. Aan de binnenkant een lichtere nude kleurige oogschaduw.’ Hierna gaat ze over naar de eyeliner. ‘Er is echt een goede truc om je winged eyeliner perfect te krijgen. Wat je doet is eerst langs je wimperrand een lijntje trekken. Dan zonder aan je wenbrauw of iets te trekken, trek je een lijntje buiten je oog. Deze verbind je dan weer met de eyeliner langs je wimperrand. Hoe hoger je gaat, hoe meer je het cat eye effect versterkt. En wanneer je het hoekje omhoog trekt, hou je je oog open. Anders krijg je nooit het gewenste effect.’

beauty lola's studio iammode lashes

Mascara
Daarna doet ze mascara bij me op en voegt er ook een paar losse valse wimpers tussen. ‘Aan de onderkant van je ogen kun je donkerbruine oogschaduw met glans gebruiken om je ogen optisch groter en sprekender te maken. Wat ik ook niet begrijp is dat mensen hun ogen groter willen laten lijken, maar vervolgens niet hun onderste wimpers aanzetten met mascara! Doe jij dit wel?!’ Ik probeer m’n pokerface op te zetten, maar ze heeft me gelijk door. ‘Nou ja, voor elke dag maakt het niet zoveel uit hoor. dan kan het een beetje overdone eruit zien. Maar ik hou van overdone!’

Stap 3: Contour.
‘Ik ga echt niet de deur uit zonder contour. Het maakt niet uit hoe knap je bent, je gezicht heeft diepte nodig. En hiervoor gebruik je contouring. En weet je waarom ik nu pas je foundation ga doen? Tijdens het opmaken van je ogen, leun ik een beetje op je gezicht. Dat doe je zelf ook wanneer je bijvoorbeeld een eyeliner aanbrengt. Gevolg: vlekken. En dat wil je echt niet. Maar goed contour. Ik doe de lichte kleur op je neus, klein stukje van je voorhoofd, op je cupidoboog en onder je ogen. Dan doe ik foundation. En hierna gebruik ik de donkere kleur uit het Anastasia Beverly Hills pakket om je gezicht diepte te geven. Dit gaat langs je kaaklijn, je neus en je jukbeenderen. En daarna is het super belangrijk dat je alles goed blend. Met een poeder contour kit, krijg je een zachter en natuurlijk effect. Blush en highlight is ook belangrijk. Deze breng je in een halve maan vorm vanaf boven je wenkbrauwen, tot over je jukbeenderen.’

contour iammode

Stap 4: lips
Ok dit was een daily look, maar voor de lippen zijn we voor iets extremers gegaan. De ombre lip. Ik was sowieso erg benieuwd en Lola liet zien hoe snel en makkelijk ze dit voor elkaar krijgt. ‘Eerst teken je de liplijn en vul je de buitenkanten in. Dit zorgt er sowieso voor dat je een mooie basis hebt. Ik hou er echt van om op deze manier ook je eigen kleuren te creëren. Hierna vul je de binnenkant met een lichtere kleur van de lipstick, hier met rood gedaan. Een licht glosje eroverheen, de hoeken goed invullen en tadaaaa: Ombre lips!’

beauty lola's studio iammode3

Ik ben super blij met het eindresultaat!

lola's studio final

Lola heeft een mix van producten van Anastasia Beverly Hills, Make-up Studio en MAC gebruikt.

Tips &Tricks voor de mama’s
Ik vind dit natuurlijk echt supermooi, maar ik heb in de ochtend echt geen 45 minuten om alleen mijn make-up te doen. Ik trek er normaal 10 minuten voor uit. Maar dit is geen probleem volgens Lola. ‘Zorg in ieder geval dat je wenkbrauwen, concealer en blush gedaan zijn. Dat is de belangrijkste basis. En het is ook een kwestie van oefenen; dan word je er vanzelf handiger in. Ik ben in de ochtend met haar erbij, 20 minuten kwijt.’

Maak een afspraak!
Lola’s Studio zit op de Zeilstraat 19 in Amsterdam
Voor een afspraak kun je bellen naar 0631793580 of 020-3418373
Volledige make-up vanaf 30€
Make-up tips op maat vanaf 10€
Wimper extensions 45€

Zie haar Instagram voor meer van haar werk.
Voor meer informatie: www.estilobeautyskinspa.nl

Comments

comments