Ik heb een normale huid, maar in de wintermaanden wordt mijn huid door het weer en wind iets droger waardoor ik absorberende huidproducten gebruik. Een goede cleanser is ook van belang! Voedt je huid met pure voedingsstoffen; dat is de grote boodschap achter het organische beauty merk Pure & True. Ik heb de Gentle Foaming Cleanser van dit merk gekregen om het uit te proberen. Ik ben zeker wel in voor producten die uit natuurlijke ingrediënten bestaan wat het huid verzorgt en heelt.

De cleanser heb ik 4 weken gebruikt; elke ochtend heb ik mijn gezicht gespoeld met Pure & True, Gentle Foaming Cleanser. Op het product staat dat je 3 tot 4 keer op het pompje mag drukken voor gebruik. Omdat de hoeveelheid voor mijn doen weinig oogde, drukte ik 5x op het pompje :) Ik bracht het vervolgens aan op mijn gezicht en maakte met mijn vingertoppen circulerende bewegingen (met name op de T-zone) en veegde het ten slotte af met een nat doekje. Bij het aanbrengen begon bepaalde delen van mijn gezicht lichtjes te prikken. Dat is voor mij een belangrijk signaal dat het product goed zijn werk doet: de cleanser werkt in en doodt de bacteriën. Bovendien voelt mijn gezicht achteraf heerlijk zacht en fris aan. Echter, na het spoelen merk ik dat mijn huid extra droog wordt. Ik kan me voorstellen dat dit een heel goed product is voor mensen met een iets vettiger huid, maar met mijn droge huid heb ik geen juiste match met dit reinigingsmiddel.

Een leuk weetje over Pure & True: het merk is ontstaan door Michelle Garcia die betrokken was bij een groen bouwproject in Hawaii. Tijdens dit project leerde Michelle veel over het ecologisch en verantwoord kunnen leven. Ook deed ze onderzoek naar giftige stoffen die in gewoonlijk in ieders huishouden voorkomen. Ze kwam erachter dat een hoop beautyproducten die wij alledaags gebruiken, opmerkelijk veel en onverantwoorde ingrediënten bevatten. Mede door haar zwangerschap besloot Michelle om een huidverzorgingslijn op de markt te zetten die enkel en alleen bestaat uit natuurlijke ingrediënten, die tegelijkertijd de lichaam voedt en puur aanvoelt. Et voilá… Pure & True!

Hou jij van het groene leven en wil je je huid hiermee voeden? Kies dan voor één of meerdere huidverzorgingsproducten van Pure & True!