I AM Mode houdt natuurlijk van fashion. Mara hoeveel weet jij eigenlijk van je favoriete modehuis? De afgelopen jaren is er veel veranderd in de modewereld. (snelle) Wisseling van designers, nieuwe designers op de markt of contreversiele uitspraken van designers. Deze week in de spotlight: Ralph & Russo, Marchesa en Dolce & Gabbana.

Ralph & Russo.
Ralph & Russo is één van mijn favoriete modehuizen. Dit redelijk jonge modehuis bestaat sinds 2007. Prachtige details en super vrouwelijk. Draagbare high fashion, onder leiding van creative director Tamara Ralph. Zij doet dit samen met Russo, vandaar de naam ofcourse. Dit modehuis is meer onder de aandacht gekomen sinds ze voor Beyoncé een outfit hebben ontworpen voor een optreden in het Witte Huis. En natuurlijk de outfits voor de ‘Miss Carter’ tour. De laatste collectie die ze hebben getoond is hun couture Spring-Summer 2016 collectie. Prachtig!

ralph-_-russo-ss16-look-31-thumb

Picture: Ralph & RussoTamara-Ralph-Michael-Russo-2-vogue-20jun14-pr_bPicture: Vogue

Marchesa.
Dit Modehuis bestaat sinds 2004. Als ik Marchesa hoor denk ik aan luxe, royalty, rijkdom en Award seasons. Marchesa is opgericht door Georgina Chapman en Keren Craig. Deze twee zijn wat mij betreft een match made in heaven. Sowieso ook bij de celebs. En Marchesa is ook een gewilde naam als het gaat om bruidsjurken. De laatste collectie die zij hebben getoond is hun Fall 2016 Ready to Wear collectie.

Marchesa ss16 ready to wear

Picture: Voguedesigners marchesaPicture: Georgina Chapman

Dolce& Gabbana.
Dit Italiaanse modehuis is een welbekend modemerk, hell, een emperium te noemen. Elk seizoen weten Domenico Dolce en Stephano Gabbana ons weer te verblijden met een mooie collectie. Ook soms met de nodige ophef. Zoals bijvoorbeeld met hun Spring/Summer collectie van 2015 waarin familie en vooral de moeder centraal staat. De traditionele familie wel te verstaan. Ondanks de ophef, blijft Dolce & Gabbana een succes. De Sicilliaanse cultuur is een belangrijk en terugkerend aspect in de collecties. Rijkdom, overdaad en sexyness stralen van de modellen af. De laatste collectie die zij hebben getoond is hun Fall/Winter 2016-17 collectie. In deze collectie lieten zij zien dat de high fashion en prinses zijn prima samen gaan.

dolce-and-gabbana-fall-winter-2016-17-women-fashion-show-runway-961-800x533Picture: Dolce & Gabbana

stefano-gabbana-domenico-dolce-portrait

Comments

comments