Met de lente in aantocht en daarmee ook de prachtige schoenen die passen bij dit seizoen, rijst de belangrijke vraag: ‘zijn m’n voeten wel lente proof?’ Want ja, leuk dat je hiel te zien is in die prachtige strappy shoes, maar het is ook fijn als we niet allemaal naar de hielkloven en droge huid hoeven te kijken. Eerlijk; m’n voeten zijn misschien mijn meest verwaarloosde lichaamsdeel. Aangezien ze hier 9 van de 10 keer helemaal ingepakt zijn. En ik draag vaak hakken en dus tsja; eelt hoort erbij.

Maar ik heb niet altijd tijd, zin of geld om naar een nagelstudio te gaan en een pedicure te laten doen. Vaak heb je thuis alle middelen voor een DIY pedicure. Ik doe het meestal in de avond, wanneer m’n zoontje op bed ligt en ik The Walking Dead kan kijken ( niet handig trouwens als je voeten aan het weken zijn).

Benodigdheden
– Kokosolie of eventueel olijfolie
-Warm water
-Scrubzout
-Voetvijl
-Bokkepootje (voor je nagelriemen)
-Bodylotion
-Sokken
-Nagellak

Get in relaxmodus
Je maakt eerst een warm badje met de olie en het scrubzout. Vul deze niet helemaal tot de rand, anders kun je daarna ook nog dweilen. Ik gebruik het liefst kokosolie,  het maakt m’n huid superzacht. Terwijl je voeten in het water weken, lekker masseren en voorzichtig je nagelriemen meenemen. Wanneer nodig, deze zachtjes terugduwen met een bokkepootje. diy pedicure iammodeHet zware werk
Hierna is het tijd om eelt te verwijderen. Ik gebruik de ‘harde huid verwijderaar’ van Scholl. Het zijn kleine mesjes die eelt verwijderen, zonder je gezonde huid aan te tasten. Hierna was ik alles eraf. Meestal zijn m’n voeten suuuuperzacht. Zeker door de kokosolie! Maar om af te sluiten, smeer ik mijn voeten in met bodylotion en doe sokken aan. Als ik veel kokosolie gebruik, heb ik meestal niet ook nog bodylotion nodig, maar iedereen z’n huid is anders. En als afsluiter lak ik m’n nagels in een fabulous kleur. Deze Pure Color lak van Estee Lauder in ‘Empowered’ is perfect hiervoor. Classy rood is nooit lelijk.estee lauder diy pedicure

En tadaaaa: voetjes die perfect zijn voor de lente! Mijn ultieme lenteschoenen zijn deze prachtige ‘Thunderbirds’ van L’enfant Terrible.

lenfant terrible iammode 2

Comments

comments