David Paulus is één van I AM Mode’s lievelings designers. We hebben sowieso een zwak voor hem, aangezien we vanaf de start van I AM Mode kennis hebben mogen maken met zijn creativiteit. En vorig jaar hielpen wij backstage bij zijn ‘Pop Art Collection’ show. Nu is David niet iemand die lange tijd stil zit. Maar dit keer is hij met iets heel anders bezig geweest. Hij heeft Curaçao Fashion & Design Course opgericht, een cursus waarin studenten op Curaçao kunnen leren over fashion en design. Wij waren razend benieuwd en mochten David strikken voor een interview. curacao fdc 1Hoe ben je op het idee gekomen om met Curaçao FDC te starten?
‘Ik ben op Curaçao geboren en ben daar de afgelopen vijf jaar vaker naar toe geweest. In die afgelopen vijf jaar zag ik steeds meer hoe creatief de mensen op Curaçao zijn. Bijvoorbeeld met schilderen, art etc. En mode leeft daar ook, en ik wilde mijn kennis delen met de bewoners daar. Op Curaçao of op de Antillen is er geen vergelijkbare cursus, terwijl er wel genoeg fashion liefhebbers zijn. Dus zo is het idee ontstaan voor Curaçao FDC.’curacoa fdc 3

Wat kunnen de cursisten van Curaçao FDC leren tijdens de cursus?
‘De cursusiten leerden hoe ze een collectie moesten opzetten, schetsen, hun visie duidelijk op papier neer te zetten, het maken van moodboards, stylesheets, ontwerpen en een basis modegeschiedenis. De cursus is voor beginners en voor mensen met een basiskennis van naaien.’

Wat was het hoogtepunt van het afgelopen seizoen?  
‘Mijn hoogtepunt was het resultaat van de cursisten. Het was zoveel mooier dan ik had gedacht! Maar ik had dan ook een super leuke groep! Daarnaast heeft de cursus veel aandacht gekregen in de lokale media, wat me natuurlijk erg trots maakt.’

Naast dat jij een leraar bent voor de deelnemers, is er iets wat jij van hun hebt geleerd?
‘Nou je komt jezelf echt wel tegen! Je leert veel over communiceren en m’n geduld werd erg op de proef gesteld hahahaha. Alles gaat op Curaçao soms iets te relaxed. ‘curacao fdc 5Komt er een tweede seizoen? En blijft het bij Curaçao of ga je de wereld overnemen? 😉
‘Yep ik heb heel veel positieve reacties gehad, dus ik ben nu al bezig met een tweede seizoen voor september. Het eerste seizoen was zo volgeboekt. Achteraf hadden er meer mensen mee willen doen, maar de groep zat al vol. Met een tweede seizoen wil ik deze mensen tegemoet komen. Ik blijf dit voorlopig alleen op Curaçao aanbieden. Heb nu het idee dat er in andere landen genoeg opties zijn om een cursus op het gebied van mode te doen. En aangezien Curaçao mijn gebeoorte land is, wil ik op deze manier ook teruggeven.’curacoa fdc 4

Terugkijkend op de cursus; wat vindt je het leukst om te doen? Designen of de cursus geven?
‘Ik vind beide leuk, ik haal uit allebei voldoening en inspiratie! Het is leuk om mijn kennis over te dragen en anderen te inspireren om zelf iets te maken. Wanneer ik een collectie ontwerp, draait het om mij. In deze cursus draait het echt om de cursisten en wat zij maken en dat vond ik ook leuk om aan bij te hebben gedragen. ‘

Bekijk hieronder de stukken die de cursisten hebben gemaakt!

Sorry:
- Please recheck your ID(s).
- If you are showing a private album, check that the "Retrieve Photos From" option is set to "User's Private Album" and that the Authorization Key is correct.

Voor meer informatie of aanmelden: http://www.curacaofashion-designcourse.com/

Comments

comments