CC en BB créme zijn twee termen waar je in beautyland niet meer omheen kunt.

De CC crème
Nu heb ik twee weken de CC creme van Dr. van der Hoog uitgeprobeerd en ik moet zeggen dat ik tevreden ben. Een CC crème is letterlijk een colour correction dagcrème. Wat ik zeker nodig heb, aangezien ik in de winter geel word. Je gebruikt dit dus niet over je dagcrème maar als dagcrème. Extraatje: je huid ziet er egaal en stralend uit.

Ik heb zelf een normale/gecombineerde huid. In de winter droogt het iets uit. Maar  mijn gezicht glanst vrij snel. Deze crème matteert niet, dus ik gebruik daarnaast nog wel een matterende poeder, vooral op m’n T-zone. De CC crème zou ik een 8 geven, omdat deze wel mooi verzorgt en je kleur corrigeert. En de finish is erg naturel. Goed dus voor de ‘ik heb geen make-up op’ look!

De CC crème van dr van der Hoog is verkrijgbaar in de tinten light, medium en dark en hier te koop.

Tugba gaat voor de BB crème
Allereerst is het goed om te weten waar BB voor staat: Blemish Balm, oftewel een sterk herstellend en verzorgend product voor de huid. Ik heb de BB cream van PUPA uitgetest. Mijn voorkeur ging uit naar dit merk, vanwege de alles in 1 effect: Het is een make-up, primer, huidverzorgingsproduct in één met een beschermingsfactor 20 tegen UVA/UVB straling! De dagcrème voelt fijn aan, en het geeft een lichte dekking. Ik hou namelijk niet van 3 lagen make-up op, dus daarom heeft de PUPA BB cream een extra plus voor mij! Als je een droge huid hebt – net als mij in de wintermaanden – dan is een hydraterende crème belangrijk. Maar ook hierin komt de BB cream van PUPA niet tekort. Mijn droge huid pakt de cream uitstekend! Op mijn wangen breng ik altijd een beetje blush aan en de rest spreekt voor zich. De cream voldoet aan mijn verwachtingen.

De BB Cream van PUPA is in twee verschillende tinten – nude en sand –  hier verkrijgbaar. En.. niet eens zo duur €15,95.The CC and BB creams are two beauty items you can’t get around in the beauty business!